2012. szeptember 5., szerda

A kis borsó... meg a héja


Amikor moshatózni kezdtem, akkor az még amolyan hippi dolognak számított. Mára azonban divat lett. Amúgy ennek az egésznek - már hogy divat környezettudatosnak lenni - nagyon örülök, hiszen.... igaz, ami igaz, kakifoltos tetrapelusokba - a jó öreg gumibugyival - bugyolálni egy kisbabát lehet ugyan, de azért nem ugyanaz, mint valami szuperdizájnos, szuperöko trendi darabba. Amire a védőnő és a gyerekorvos is rákérdez, hogy milyen pelus ez? És a játszón sem úgy nézegetik szemöldöküket felhúzva az anyukák, hogy megjött a múltszázadi anyuka, hanem hogy ezt meg hol lehet kapni. Na jó, nem vagyok nagy híve a mértéktelen fogyasztásnak, divatból vásárolgatásnak vagy termékfüggésnek... de ezt nagyon is üdvözlöm. Jó a babának, jó a környezetnek. És anya is büszke, hisz trendi marad. És talán kevesebb nadrágot kell vásárolni, hisz ki akarná a szép pelusokat eldugni?


Most egy olyat találtam például, ami jaaaaaaaaaaj, bárcsak lett volna réges-régen, amikor időm, energiám hiányában feladtam a mosható pelenkázást és átváltottam lebomló-eldobhatósra (azért mégiscsak, na). Ez a hibrid pelenka, a külseje mosható és szupercsinos, a betét azonban eldobható. Ha akarom, persze! Merthogy tehetek bele belevaló bambuszbetétet is. Vagy ha éppen csak a külső tetszik meg... akkor beleteszek egy tetrát vagy egy sima törölközőt. Mi jártunk sátorozni, meg a dédikhez.... és hát hardcore anyukák közt is kevés akad, aki mosógép nélkül bevállalja a kézi pelusmosást:) Vagy amikor nagyszülőkre bíztam, tuti kellett otthon lennie tartalék eldobhatónak, hiába használtam AIO-t, hiába tud a papa megszerelni egy varrógépet.... ezt nem értette. Na, igazából arra akarok kilyukadni, hogy nem akarta érteni, de gondolom ha a végtermék mehet a kukába és nem kell öblögetni, akkor jobban "megértette" volna. De ez csak egy gondolat.


Szóval itt a Petit Pea. Francia cég, a dizájnról a Pöttyös rudi és a Bonduelle is beugrott, összhatásában azonban kedves, kicsit retró, minimál, olyan tavaszi, friss. Színeiben is megnyerő, vidám, babás mégsem púderes. A részletek kedvelőinek nagyon fog tetszeni, hogy a kollekciót két részre bontották, létezik színes és színes fehér passzéval. A tépőzár részen visszaköszön a pöttyökben a kollekció minden színe és a kis borsószemek.

A működése igen egyszerű, használható eldobható vagy a mosható üzemmódban is. És ami külön dicséretes, hogy az összes felhasznált textil rendelkezik Öko-Tex tanúsítvánnyal. Szóval nem biotextilek... de környezetbarát módon termelték ki őket. 


A végére hagyom, bár már biztos többen gyanút fogtak... aki ismeri a gDiapers-t, annak most sok újat nem tudtam mutatni az elvet, felépítést, külsőt illetően. Ami különbség az talán a Petit Pea vidámabb részletkezelése és nem utolsósorban az elérhetőség. Merthogy, igggggen! Jó hír, hogy végre magyar forgalomba is kerül hibrid pelenka, a Petit Pea szeptember 15-ig  kedvezményesen előrendelhető. Én veszek, jövök, tesztelek, kritizálok, beszámolok, fényképezek.


A bejegyzés a biomama-blog.blogspot.hu tulajdona. Ha másolod, kérlek hivatkozz a blogra!

2 megjegyzés:

  1. Biztos béna vagyok de milyen formában és hova kell küldeni azeéőrendelést? és mikor kell fizetni és átvenni?
    Köszi
    Vicus

    VálaszTörlés
  2. Kedves Vicus, a facebook linkra kattints, ami az "előrendelhető" linkre visz.
    amennyiben nem vagy facebook tag, írj levelet a rendeles kukac biomama pont hu email címre

    VálaszTörlés

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT, ÍRJ NEKÜNK!