2013. december 10., kedd

Egy tálca vegyes sütemény karácsonyra :)

Nyár óta cserélgetünk ételeket közelebbi és távolabbi ismerőseinkkel. Ez szervezést igényel, meg kell találni hozzá az erre nyitott embereket... ez a neheze.


Most viszont egy olyan dolgot fogok bemutatni, amit akár szűkebb, egymáshoz közel lakó baráti társaságok, játszótéri vagy ovis-sulis baráti anyukák is nyugodtan kipróbálhatnak, sőt... még éppen időben is vagytok a szervezésben.



Cél: kevés energiával, munkával, idővel sokféle süteményhez jutni karácsonyra. Jó, mi?



És akkor a hogyan:




1. Keress egy belevaló társaságot, aki süteményt szeretne cserélni. 2-3 barát is elegendő.
2. Mindenki süt egy tálca süteményt. Mondjuk azt, amiben a legjobb, amit amúgy is megsüt (így dolgozni valójában csak egyszer kell). A süteményt felszeleteled és

3. Karácsony előtt a társaság összegyűlik, elosztja, szétosztja, felpakolja, hazaviszi, feltálalja, besöpri az elismeréseket és hátradől. Kész is vagyunk. Ebben az a jó, hogy anyának nem is muszáj ott lennie, lehet elküldeni apukát a gyerekekkel az osztásra, legalább lesz egy kis szusszanás.





Mindamellett, hogy ez a rendszer segít az időnket és energiánkat megtakarítani (karácsonykor anyukák!!! ez nagyon nagy dolog!), emellett kevesebbe is kerül, hiszen a sütőben kényelmesen elfér több tepsi is, gyúrni egyszer kell, kenni, főzni, mosogatni... értitek, na. 

Ami pedig extra haszon, hogy összekovácsol egy társaságot, segít kizökkenni a karácsonykor esélyes elmebajból, nem utolsó sorban... nekem a kapott sütemény jobban ízlik, mindig szívesebben eszem, mint a sajátomat. És ebből lesz most egy egész tállal!


Az ételcserékről itt bővebb infókat is találsz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT, ÍRJ NEKÜNK!