2013. június 2., vasárnap

A Pető Intézet megoldási javaslata a wellnessközpontból kitiltott kisfiú esetére

Gondolom, sokan hallottatok az Oxygen Wellness Központban történtekről. Röviden, amit a sajtóból tudni lehet: egy sajátos nevelési igényű kisfiút kitiltottak a helyről, a kedvenc helyéről... az apuka nem tudja ennek okát, az ott dolgozó pedagógusoknak láthatóan nem okozott problémát, legalábbis nem szóltak erről. Az apuka más szülők panaszkodására gyanakszik. 

Azóta mennek a kommentek, hogy felháborító és mit képzelnek egyes szülők, üzemeltetők. Ez rendben is van, hőbörgünk, én is felhorkantam olvasáskor. 
De vajon mit lehetne tenni?

Íme:

A Pető Intézet pénteki sajtóközleményében nem felháborodás, sajnálkozás, hanem MEGOLDÁS olvasható! Remélem, hogy sok hely élni fog ezzel a remek lehetőséggel és hogy a megismerés, tanulás egyben elfogadással is társul majd.

A Pető Intézet és a FODISZ együttes szakmai segítségét ajánlja fel az Oxygen Wellnes Központ és valamennyi hasonló, játszóházas és szabadidős tevékenységet szolgáltató centrum számára. 

Együttműködésünk keretében lehetőséget biztosítunk a fogyatékossággal élő gyermekekkel való foglalkozás alapismereteinek elsajátítására különböző kurzusok, továbbképzések, tanfolyamok keretében. Szakmai ismeretterjesztő kiadványokkal, igény esetén segítő szakemberek közvetítésével kívánjuk a gyermekek játszóházi felügyeletét, fejlesztését ellátó pedagógusok, óvodapedagógusok számára lehetővé tenni, hogy közelebbről is megismerjék és megérthessék ezeket a gyermekeket.

Azt kívánjuk támogatni, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekek ugyanúgy vehessék igénybe az életkoruknak megfelelő szolgáltatásokat, mint egészséges társaik.
A sajátos nevelési igényű gyerekek és problémáik elől nem lehet és nem is szabad elbújni. Őket nem kizárni kell kortársaik közül, hanem segíteni abban, hogy ép társaik és azok szülei is együttműködőek legyenek, sőt hasznosnak tartsák, ha fogyatékkal élő gyermekekkel közösen játszhatnak fiaik, lányaik.

Forrás: peto.hu 
Kép forrása: index.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT, ÍRJ NEKÜNK!