Ez az a finom, puha, de nem ducira puffadó típusú mézeskalács lesz.
Íme a recept:
- 35 dkg tk liszt (búza, nem rozs)
- mézeskalács fűszerkeverék (nézd meg, hogy csak fűszer legyen benne, egyéb adalék felesleges)
- 10 dkg vaj (neeeem margarin)
- 20 dkg méz
- 1 egész tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- icipici só
A gyerekek összegyúrják, felkenik a falra, az enyém a nadrágjába is tett egy adaggal (sokkoló látvány)... a lényeg, hogy ami megmarad, az mehet a hűtőbe pihenni fél órára. Lisztezett deszkán, lisztezett sodrófával lehet nyújtani, szaggatni. És állati jópofa kiszúróformákat lehet mostanában kapni!!! Marcikám szaggatta, ezért a medve és a csiga fejét helyenként pótolni kellett:)
Figyelem, tojás van benne, a gyerekek azért nyersen ne egyék. Illetve a mézzel kapcsolatos korhatáros ajánlást is vegyétek figyelembe kisbabás anyukák.
Megcsináltuk ma. Nekem még jó sok lisztet felvett, míg végre nem ragadt. Aztán meg állati törékeny volt, így kisebb adagokban nyújtottam ki. Irtó gyorsan megsült, nagyon oda kell figyelni. De valóban porhanyós, finom, a férjem kivételesen nem kérdezte meg, hogy na ez is olyan izé lisztből van? :) Pedig provokálásképpen többször rákérdeztem, hogy hogy ízlik neki :)
VálaszTörlés