2013. március 19., kedd

A Védegylet szakácskönyve: A kerttől a konyháig

A Védegylet remek szakácskönyvet készített, melyben az egészséges receptek és a tájékoztatás egyforma hangsúlyt kap. Nagyon jó ötlet, gondolom lesz folytatás.

Tájfajták, elfeledett őshonos zöldségfajták, vadon termő növények, fair trade alapanyagok – ezekből válogat a Tudatos szakács könyve, melynek receptjeit régi gyümölcsfajták megmentői, termelői piacok rajongói, közösségi kertészkedők, fair trade szakemberek, vásárlói közösségek tagjai és még sokan mások gyűjtötték és írták.


A recepteket böngészve hasznos tanácsokat is olvashatunk ízfokozókról, feledésbe merült gyümölcsökről kapunk leírást, megtanulhatunk csíráztatni is, és természetesen egy-egy oldalas leírást találunk a termelői piacokról, tájfajtákról, közösségi kertekről és a fair trade termékekről. Az ételek között olyanok szerepelnek, mint pitypangfőzelék, vagy az élő zöldségleves... ám nem csak a vegák lelik majd kedvüket a receptekben, az íncsiklandó fotók bárkit kirpróbálásra ösztönözhetnek. A desszertek pedig... nézzétek meg! Az almagombócot (25. oldal) pedig már holnap biztosan elkészítem!

A  szakácskönyv megvásárolható a Védegylet irodájában és letölthető PDF formátumban. 

Forrás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT, ÍRJ NEKÜNK!