2013. március 25., hétfő

ÖKOKLIKK - Kattanj rá a környezetedre!

Ma indult az ÖKOKLIKK portál, ahol bárki tesztelheti jártasságát az ÖKO-témákban, fórumokon kérdezhet, beszélgethet, vitatkozhat és ami egyedülálló, hogy egy napra ÖKO hangadóvá válhat. Sőt, még biciklit is nyerhet:)

LÉGY TE A TERMÉSZET HANGJA! - szól a felhívás, de mit is tehetünk mi, internetes felhasználók, az egészségért, élővilágért, energiatakarékosságért, levegőért, hasznosan eltöltött szabadidőért, a talajért vagy a vizek élővilágáért. Hát segíthetünk felhívni rájuk a figyelmet, hogy saját ismerőseink (!), akik eddig talán sosem gondolkoztak ezeken a témákon, most majd felfigyeljenek rá, hogy mit is csinálunk, minek adunk hangot? A közösségi portálok ereje sokszor bizonyította már, hogy összefogással képes embereket megtalálni, hóból kimenteni, adományokat gyűjteni, kapcsolatokat építeni. Használjuk ki ezt az interaktív lehetőséget, kapunk hozzá információs segítséget és akár facebook fejlécet is:)


Ha nem vagyok olyan biztos a tudásomban, hogy hangadó legyek, az ÖKODajka (milyen bájos név) segít nekem eligazodni a zölddé válás világában. A kérdésekre válaszolva megtudhatom, hogy életmódom környezetvédő-e, ha nem, mit tudnék változtatni. Sokszor azonban nincsenek fekete vagy fehér válaszok, persze... lehet beszélgetni, vitatkozni, az egész egy élő, lélegző folyamat.

Hosszabb lélegzetvételű, gondolatébresztő cikkek is lesznek a portálon, témájukat tekintev rendkívüli sokféleségben. A zöldházépítéstől a mosható pelenkáig igyekeznek a fenntartható életmódra - átfogóan és részleteket kiragadva is - koncentrálni. És akkor már kicsit el is árultam magunkat, a Biomama csapata ugyanis partnerként működik közre, főként babás, konyhás, fürdőszobás és bevásárlós témákban.

ÉN MA A VIDRA HANGJA LESZEK. ÉS TE?

Nem viccelek, tényleg.... meg is nézheted.

Van még egy szuper lehetőség, de arról majd később beszélek. Aki kíváncsi, nézzen utána az ÖKOKLIKK oldalon, vajon mit hagyhattam ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT, ÍRJ NEKÜNK!