2013. július 7., vasárnap

Vállalkozását a gyermeke ihlette


Baranyi Flóra nagyjából egy éve indította a Biomama webshopot négy anyatársával együtt, majd a Biomama égisze alatt megálmodott egy pelenkagyártó céget is: szétszedhető, mosható, mutatós darabokat gyártanak. Mindezt azért, mert Flóra nem talált megfelelő méretű termékeket kis „vasgyúró” fiára...


„Ahogy anyává váltam, valahogy egyre inkább foglalkoztatott a gyermekem jövője, és így a környezeté is: felelősnek éreztem magam – meséli Baranyi Flóra. – Ez adta a löketet, hogy végre megpróbáljak saját vállalkozást indítani.”
A vállalkozás Flóra sok idejét leköti, de csapatmunkában könnyebben haladnak, mert mindenkinek megvan a maga szakterülete. „Saját termék gyártásában még a favágást megelőző fázisban vagyunk, pattintjuk a köveket a baltához” – mondja képletesen Flóra.
Egyedi tervezésű ökopelenkáiból még csak mintapéldányok vannak, de tesztelő jelöltek többen is jelentkeztek már. Flóra úgy látja, nem sokan értik még a találmánya lényegét. Azt mondja, ha minél több anyuka, apuka, önkormányzati dolgozó és politikus is környezettudatosabban gondolkodna, akkor meglátná, hogyan segíti ez a fenntarthatóságot. A mosható pelenka használata szerinte összetettebb kérdés annál, mint hogy elintézzük ezzel: „túl macerás”.



A cikket a Nők Lapja Caféban is elolvashatod. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT, ÍRJ NEKÜNK!