2012. november 9., péntek

Sophie, a zsiráf

1961. május 15-én, Párizs mellett született Sophie a kis zsiráf. Egy kaucsukfeldolgzással foglalkozó munkás ötlete volt, hogy egy egzotikus állat formájú gumijátékot készítsen, akkor még nem is gondolhatta, hogy 50 év múlva valóságos kultusztárgyként tartják majd számon. Ezt a természetes gumit a babák nyugodtan rágicsálhatták, megnyugtatta őket, éppen a kis kezekhez való a nyaka, a kis fogakhoz a füle, a lábai, szarvacskái.

Piacra kerülése óta, népszerűségének köszönhetően egyre több és több Sophie termék jelent meg, fürdősjátékok, rágókák, puha kockák, könyvek...


Miben is rejlik a zsiráf sikere? 

Sophie a babák első játéka. Könnyű fogásának és puhaságának köszönhetően már 3 hónapos kortól tudják használni. Sophie a babák minden érzékére hat:
Látás: 3 hónaposan a babák látása még fejletlen, csak a nagyobb kontrasztokat látják. A zsiráf mintája, a testét borító sötét kontrasztos foltok vonzzák a baba tekintetét, a játék így a baba bizalmas, ismert tárgyává válik.

Hallás: Sophie nyomásra sípol, ezzel szórakoztatja a babát és fejleszti a hallását. Alakjának és puha kaucsuk anyagának köszönhetően már a pici babakezek is korán össze tudják nyomni, így hamar a szórakozás forrásává válik. Serkenti a baba hallását és segíti megérteni a cselekvés és a következmény közti kapcsolatot.
Ízlelés: A játék rugalmas anyagból készült és több felülete rágásra alkalmas (a szarvak, lábak, orr a babák kedvencei), így kifejezetten hasznos fogzáskor a fájó fogíny megnyugtatásához. Sophie zsiráf 100% természetes kaucsukból készült gumiból van, színezéséhez ételfestéket használnak, ezért teljesen biztonságos játék.
Tapintás: Alakjának és 18 centiméteres méretének köszönhetően már egészen kicsi kortól tökéletesen beleillik a kis kezekbe. A könnyű, rugalmas és puha játékot a baba könnyedén markolhatja. A gumi felület selymesen puha és természetes tapintású, ezzel biztonságérzetet ad a babának.
Szaglás: A természetes kaucsukból készült gumi egyedi illata nem csak serkenti a baba szaglás érzékét, de segítségével hamar megtanulja megkülönböztetni a különleges Sophie-t a többi játékától.

Kiegészítés:
Szív: A zsiráf a legnagyobb szívvel rendelkező szárazföldi állat, akinek elég hosszú a nyaka ahhoz, hogy jó magasról láthassa a dolgokat:) Érdekességképpen mondom, hogy az EMK (Erőszakmentes Kommunikáció) például a zsiráfot választotta jelképes állatának. Ez csak úgy eszembe jutott... mert ugye az eredeti érzékszerves felsorolásból éppen a szív maradt ki:)



Kedvenc Sophie termékeink, a Butik akciós kínálatából:


So' Pure rágóka






Virág építő Sophie-val és barátaival






Fürdős rakosgatós, minden figura spriccelős játék is!






Natúr rágóka






Montessori piramis






Vízhőfok mérős kádalátét:)








Egyelőre ennyi, további Sophie termékeket a Butikban találhatsz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT, ÍRJ NEKÜNK!